Aula de Ciencia

Logo aula de ciencia

INTRODUCCIÓ A LA CIÈNCIA

La ciència és el camí per a entendre el món que ens envolta, i en aquesta activitat l’aprendrem de manera lúdica i divertida. Mitjançant l’elaboració d’experiments senzills aprendrem les bases de la física, observarem reaccions químiques, entendrem que és l’electricitat i que està composta la matèria entre moltes altres coses.

Estructura de l'activitat

El curs es proposa com una activitat periòdica d’1 sessió setmanal d’1 hora i mitja de duració que s’estendrà des del mes d’octubre al mes de juny. L’activitat està dirigida a xiquets de 5 i 6 anys d’edat. El nombre màxim d’alumnes per classe és de 10.

Els conceptes que tractarem al llarg del curs es dividiran en 5 branques que anirem alternant i/o combinant:

 • Experimentació científica
  On repassarem el recorregut que ha portat la ciència fins als nostres dies. Veurem les lleis que regeixen les forces que va descobrir Newton creant un coet propulsat per aigua, entendrem les màquines simples dissenyant una catapulta, aprendrem la teoria del color i la descomposició de la llum gràcies al disc de Newton, observarem com es comporta la tensió superficial de l’aigua i molts projectes més.
 • Lògica
  Desenvoluparem l’incipient raonament lògic mitjançant jocs de seqüenciació i altres eines
 • Visió espacial
  Dissenyarem objectes en 2 i 3 dimensions, entendrem com treballar en plans 2D i 3D, veurem com enganyar el nostre ull generant il·lusions de continuïtat com es fa en les pel·lícules.
 • Entorn informàtic
  Descobrirem com interactuar amb un ordinador a través del ratolí i el teclat. Veurem com s’organitza la informació dins d’un ordenador
 • Programació
  Realitzarem els nostres primers algorismes i seqüenciacions a través de jocs didàctics
 • Robòtica
  Crearem els nostres primers robots i els donarem instruccions simples perquè realitzen el que desitgem.

Conceptes

Horaris
Curs 2021-2022

Dilluns

Dimarts

Dimecres

Dijous

Divendres

Sissabte

17:30

Introducció a la ciència

Introducció a la ciència